Typické jedlá
- Mnoho odborníkov tvrdí, že nič ako čistá brazílska kuchyňa neexistuje. Že je to len kombinácia prisťahovaleckých vplyvov, portugalských zvykov a ostatných krajín. Kultúra stravovania je pomerne vysoká.
- Brazílčania dbajú na správnu výživu a majú mnoho výborných ľahkých jedál.
- Hlavnými surovinami, ktoré sú používané skoro v každom jedle sú ryža a čierna fazuľa, ktoré sú napríklad so slaninou základom národného jedla – feijoady.
- Je to bravčové mäso so zeleninou, fazuľou, klobásami a opraženou maniokovou múkou. Okrem strukovín, mäsa a ovocia je charakteristickým prvkom brazílskej gastronómie maniok. Jedná sa o hľuzovku tvarom pripomínajúcu mrkvu. Pripravuje sa však rovnakým spôsobom ako zemiaky a taktiež sa podáva ako príloh.


Typické jedlá
- Medzi špeciality patrí:
- Vatapá- morský rak, rybí olej, koksové mlieko, chlieb a ryža
- Sarapatel- pečeň, srdce, paradajky,paprikové struky, cibuľa a omáčka
- Caruru- kraby, cibuľa a paprikové struky
- Churrasco- grilované hovädzie mäso s omáčkou z paradajok a cibule


Nápoje
- V krajine je produkovaných mnoho druhov destilátov. Čerstvo vytlačenú šťavu z ovocia dostanete všade.
- Vitaminas sú husté šťavy z ovocia alebo zeleniny zmiešané s mliekom.
- Káva sa väčšinou podáva s cukrom a mliekom.
- Domáce pivo je vynikajúce.
- Brazílskym národným nápojom je Caipirinha: popučené citróny, hnedý cukor, Cachaça (whisky) a rozbité vajíčko

