OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Typické jedlá

                                                 Typické jedlá

  • Mnoho odborníkov tvrdí, že nič ako čistá brazílska kuchyňa neexistuje. Že je to len kombinácia prisťahovaleckých vplyvov, portugalských zvykov a ostatných krajín. Kultúra stravovania je pomerne vysoká.
  • Brazílčania dbajú na správnu výživu a majú mnoho výborných ľahkých jedál. 
  • Hlavnými surovinami, ktoré sú používané skoro v každom jedle sú ryža a čierna fazuľa, ktoré sú napríklad so slaninou základom národného jedla – feijoady.
  • Je to bravčové mäso so zeleninou, fazuľou, klobásami a opraženou maniokovou múkou. Okrem strukovín, mäsa a ovocia je charakteristickým prvkom brazílskej gastronómie maniok. Jedná sa o hľuzovku tvarom pripomínajúcu mrkvu. Pripravuje sa však rovnakým spôsobom ako zemiaky a taktiež sa podáva ako príloh.
                  image
 

 

 

Typické jedlá

 

  • Medzi špeciality patrí:
  • Vatapá-  morský rak, rybí olej, koksové mlieko, chlieb a ryža
  • Sarapatel- pečeň, srdce, paradajky,paprikové struky, cibuľa a omáčka
  • Caruru- kraby, cibuľa a paprikové struky
  • Churrasco- grilované hovädzie  mäso s omáčkou z paradajok a cibule
               image
 

 

Nápoje

 

  • V krajine je produkovaných mnoho druhov destilátov. Čerstvo vytlačenú šťavu z ovocia dostanete všade.
  • Vitaminas sú husté šťavy z ovocia alebo zeleniny zmiešané s mliekom.
  • Káva sa väčšinou podáva s cukrom a mliekom.
  • Domáce pivo je vynikajúce.
  • Brazílskym národným nápojom je Caipirinha: popučené citróny, hnedý cukor, Cachaça (whisky) a rozbité vajíčko

 

                                 image